<>

Albert Camus

Don't walk behind me; I may not lead. Don't walk in front of me; I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

Wednesday, March 27, 2013

Lansare Casa Ingerilor de Pascal Bruckner

PASCAL BRUCKNER lanseaza la Bucuresti

UN NOU ROMAN DUPA 7 ANI!

Bine-cunoscutul autor Pascal Bruckner se intalneste cu cititorii din Romania, joi 4 aprilie 2013, ora 18.00, in Libraria Carturesti-Verona, unde va avea loc lansarea celui mai recent roman al sau - Casa Ingerilor - publicat de Editura Trei.

Alaturi de Pascal Bruckner vor fi prezenti criticul literar Simona Sora, jurnalistul Luca Niculescu si directorul editorial al Editurii Trei, Magdalena Marculescu.

Casa Ingerilor este primul roman pe care Pascal Bruckner il scrie dupa aproape 7 ani.

Casa Ingerilor ne poarta intr-o calatorie infioratoare si fascinanta prin tenebrele Parisului.

Parisul nu inseamna numai cladiri impozante, magazine de lux si vitrine stralucitoare. Parisul inseamna si oameni fara adapost, cocioabe din carton, mizerie si suferinta.

"Celalalt Paris" e un oras murdar, departe de capitala pudrata si lustruita - imaginea stilizata ce le este oferita turistilor.

Pascal Bruckner reflecteaza asupra decaderii umane si a contrastului izbitor dintre viata "civilizata" si cei aflati pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale.

Oare cersetorii sunt reversul fatal al societatii noastre ultraigienizate?

"Intra in aceasta Casa a Ingerilor, care atinge punctul nevralgic al societatii contemporane, scotand in evidenta ipocrizia tuturor, de la cinici la binefacatori si de la boemi la cei implicati in cauze umanitare." - L’Express

"Casa Ingerilor ne invita sa meditam la conditia celor fara adapost, la oamenii invizibili de pe trotuare, precum si la nevrozele fiecaruia dintre noi." - Le Point

"O fabula necrutatoare despre saracia crunta cu care se confrunta omenirea in zilele noastre." - Evene.fr

Pascal Bruckner este bine-cunoscutul autor al mai multor romane, dintre care bestsellerul Luni de fiere, Copilul divin sau Hotii de frumusete, precum si a numeroase carti de eseu: Paradoxul iubirii, Euforia perpetua, Mizeria prosperitatii, Tirania penitentei sau Noua dezordine amoroasa, scrisa impreuna cu Alain Finkielkraut. Toate aceste carti au aparut la Editura Trei.

Va invitam la un dialog spumos si incitant cu Pascal Bruckner in cadrul intim-cultural asigurat de Libraria Carturesti-Verona.

3 comments:

Adelina Eneșca said...

Mie imi place acest autor asa ca mi-as dori mult sa citesc Casa Ingerilor. O seara frumoasa!

alexa ioana said...

super!! chiar as vrea sa ma duc
am auzit multe lucruri bune despre acest autor si sper ca in curand o sa apuc sa citesc vreo carte scrisa de el. poate chiar Casa ingerilor, ca imi place cum suna:)

Unknown said...

De ce nu m-am nascut la Bucuresti?! De ce?! Sincer, se tot repeta situatia aceasta si ca o consecinta indirecta, si intrebarea mea in ultimul timp...
Dar, DAR, voi avea ocazia sa o achizitionez cand va aparea in librarii (daca nu a aparut deja)...